aha tina testar

Tankarna om det nya livet

För dig som funderar på eller vill boka tid för en överviktsoperation

Att ta beslutet är första steget på en livsförändrande resa. Vägen kan vara krokig, smal, lång, kort. Den är olika för alla. Det viktiga är att både kropp, knopp och känslorna är med och att de får ta plats. Att förbereda sig inför en överviktsoperation är minst lika viktigt som att ta hand om sig själv efteråt.

Vi har alla olika bakgrund, förutsättningar och omständigheter som har lett fram till beslutet om att genomgå en överviktsoperation. Där finns säkert många hoppfulla måndagar då nya tag har tagits – nya dieter, lösningar, planer. Och lika många bakslag. För en del är det en läkardom som lett fram till beslutet, för andra önskan om att kunna få barn, om att trivas i sin kropp och om att må bra.

En överviktsoperation är inte en bantningsmetod. Det är ett redskap som hjälper dig att lösa problemet med din övervikt. Hand i hand med den problematiken finns känslorna, beteenden, vanor och inte minst en process där tankarna måste omprogrammeras till det nya livet.

Att arbeta med grundorsakerna till din nuvarande övervikt innan ingreppet underlättar för rehabiliteringperioden och minskar väsentligt riskerna för att trilla tillbaka till gammalt osunt ätbeteende om några år.

Operationen är några timmar av ditt liv, vi erbjuder stöd för de olika faserna innan du blir inlagd på kliniken, efter det att du kommit hem och även flera år efter din överviktsoperation.

Kontakta oss för mer information eller boka möte

Konsultationer på VOP:s center i centrala Stockholm
eller per skype/telefon för boende i övriga delar i Sverige.

Mer information

Om VOP
Om oss och vad vi erbjuder för att stötta dig i ditt nya liv som överviktsopererad.

VOP-metoden
Ändra ditt beteende, fokusera rätt för en hållbar förändring. Med rätt verktyg förstärker du effekten av din överviktsoperation.

VOP med KRM-metoden
Känslor i relation till mat baserad på VOP- metoden och EFT. En kombination av två metoder för varaktiga resultat.

Digitala kurser och program
Hjälp när du vill och var du vill.


VOP erbjuder hjälp med:
Att leva som viktopererad i vardagen
Minska rädslor och stress
Bättre förståelse för vad som styr ditt ätande
Äta hälsosam mat för att må bra
Att bli vän med din kropp igen


 

click the edit button to change this text.