Om VOP

VOP när du stöter på svårigheter efter din viktoperation!

VOP är ett unikt center för dig som är viktsopererad oberoende av när, var eller vilket typ av operation du har genomgått. Mitt fokus är att hjälpa dig som inte längre har tillgång till en uppföljning men behöver ett fortsatt professionellt stöd. Kanske har du börjat att gå upp i vikt igen, har du svårt att få ihop allt med maten, funderar du på om en omoperation kan vara lösningen eller vill du bara komma upp på banan igen?

Då har du hittat rätt!

Genom olika digitala kurser och program så hjälper jag dig vidare i ditt liv som viktsopererad, även flera år efter din operation. Det finns inget ”bäst före datum” för att göra förändringar och din viktsoperation bär du med dig hela livet ut. Har du motivationen och viljan att ta tag i din situation så tillför jag min kompetens och de redskap som du behöver!

På VOP Institutet online hittar du ett utbud och kurser och digitala program som kan hjälpa dig på vägen men ta dig även en titt på VOP för dig! så får du veta mer…

Övervikt är ett komplex problem, en spegelbild av dina känslor och hur du mår. Jag intresserar mig för din livssituation i helhet och hjälper dig med att ta hand om orsakerna bakom ditt viktproblem så att du sedan kan ta dig upp på vägen igen!

Lite mer om mig…

Svensk mikrobiolog med en dietistutbildning från Frankrike, inriktning friskvård och överviktsproblem. Efter 28 år i Frankrike öppnar jag en mottagning i Sverige år 2000 och specialiserar mig inom överviktskirurgi 2007 efter att ha medverkar i uppbyggnaden av en privat klinik.

Inser utmaningar och behov som en viktkirurgi automatiskt medför och utvecklar därför VOP viktopererad.se med sin digitala plattform VOP institutet online.

Övervikt är ett komplext problem där man behöver ta hand om alla delar som påverkar ett ätande om så fysiskt, socialt, mentalt som känslomässigt och har därför byggt upp en KBT-inriktad arbetsmetod, VOP- metoden, som idag är basen i alla mina kurser och program.

Min långa erfarenhet av den franska matkulturen har naturligtvis även präglat mitt sätt att arbeta med kost och ätbeteenden. Att bevisa att det går utmärkt att ena matglädje, sund kost och livskvalitet även efter en överviktsoperation!

Tina Gloaguen
Kost & hälsopedagog- Mat & ätbeteende
Grundare till VOP viktopererad.se
VOP institutet