Om VOP

Övervikt är ett komplex problem, en spegelbild av dina känslor och hur du mår. Jag intresserar mig för din livssituation i helhet och hjälper dig med att ta hand om orsakerna bakom ditt viktproblem så att du kan fortsätta framåt mot dina mål!

VOP när du stöter på svårigheter efter din viktoperation!

VOP är ett unikt center för dig som är viktsopererad oberoende av när, var eller vilket typ av operation du har genomgått. Mitt fokus är att hjälpa dig som inte längre har tillgång till en uppföljning men behöver ett fortsatt professionellt stöd. Kanske har du börjat att gå upp i vikt, har du svårt att få ihop maten i vardagen, funderar du på en omoperation eller vill du bara komma upp på banan igen?

Då har du hittat rätt!

Genom olika digitala kurser och program så hjälper jag dig att hantera olika men vanliga problemsituationer som på sikt kan uppstå efter en viktkirurgi. Det finns inget ”bäst före datum” för att göra förändringar och din viktsoperation bär du med dig hela livet ut. Har du motivationen och viljan att ta tag i din situation så tillför jag min kompetens och de redskap du behöver!

VOP är allt det här!

  • En blogg där du regelbundet får tips, råd och ny inspiration
  • Videokurser och digitala program med olika teman som förklarar, vägleder och ger verktyg för att lösa specifika problem.
  • Mottagning med personliga upplägg av program (begränsat antal)
  • Nyhetsbrev för att bli informerad om allt nytt som kommer att komma!

 

 

Lite mer om mig…

Svensk mikrobiolog med en dietistutbildning från Frankrike, inriktning friskvård och obesitas. Efter 28 år i Frankrike öppnar jag en mottagning i Sverige år 2000 och specialiserar mig inom överviktskirurgi 2007 efter att ha medverkar i uppbyggnaden av en privat klinik.

Övervikt är ett komplext problem där man behöver ta hand om alla delar som påverkar ett ätande om så fysiskt, socialt, mentalt som känslomässigt. Jag har därför byggt upp en KBT-inriktad arbetsmetod, VOP- metoden, som idag utgör basen i alla mina kurser och program.

Min erfarenhet av den franska matkulturen har naturligtvis även präglat mitt sätt att arbeta med kost och ätbeteenden. Att bevisa att det går utmärkt att ena matglädje, sund kost och livskvalitet även efter en viktkirurgi!

Tina Gloaguen
Kost & hälsopedagog- Mat & ätbeteende
Grundare till VOP viktopererad.se
VOP institutet