Sagt om oss

Dela med dig av din historia!

Att förbereda sig innan operation

Tina och Ulrika som jag varit i kontakt med är otroligt duktiga och trevliga. Att få hjälp med känslor och matmissbruk, på ett fantastiskt trevligt sätt, på ett sätt som gör att man är helt redo efter operationen är ovärderlig. Jag rekommenderar dem varmt.

Sussie Svedlund

 

Mina tankar för det här året efter min omoperation

Jag gjorde en GBP för ca tio år och gick ner ordentligt med vikt men jag började sakta men säkert gå upp i vikt igen. Jag känner att jag inte fick inte med mig några ”verktyg” första gången Jag fick givetvis papper som tex ”Information till dig som är överviktsopererad” om hur jag skulle äta och något uppföljningssamtal men ingen ordentlig näringslära eller stöd, tips och råd.

Jag valde till slut att jag att göra en reop och tänkte att ”Den här ggn så ska jag verkligen göra allt rätt” så efter mycket efterforskning så valde jag att göra reopen på på Nordiskt Centrum för överviktskirurgi med Dr Grimmås Jag kunde läsa mig till att han var en fantastisk kirurg men det som kanske lockade mig mest var deras uppföljningsteam VOP.

Jag kände att jag kommer att behöva stöd både för att bli påmind med jämna mellanrum om att jag var viktopererad och måste äta därefter resten av livet. Låter väldigt enkelt men det är otroligt viktigt så att man verkligen får i sig allt så man inte hamnar i ”näringsbrist fällan” för då rasar resten av livet också.

Jag behövde även ändra hela mitt sätt att se på mat och mitt ätande. Dietisten Tina är superduktig på att peppa och ge en målbilder på ett sätt som jag aldrig har tänkt på tidigare. Dessutom har Tina en sprudlande energi som oundvikligen smittar av sig och kan få vem som helst att kvickna till!

Ulrika hjälper till med både sötsug och relationen man har till mat men hon tar även tag i annat man kan behöva stöd för i livet. Hon jobbar på ett väldigt unikt och spännande sett.

Första året efter operationen går väldigt fort och att ha Tina och Ulrika vid sin sida hela tiden är guld värt!

Linda Wästerlund

 

Mer information

Vill du dela med dig av din historia? Din erfarenhet kan hjälpa andra!

Skicka din berättelse till VOP!


VOP erbjuder hjälp med:
Att leva som viktopererad i vardagen
Hantera stress utan känsloätande
Bättre förståelse för vad som styr ditt ätande
Äta hälsosam mat för att må bra
Att bli vän med din kropp igen


VOP Institutets onlinekurser som löser problem!

Här får du svar på dina frågor och lösningar på dina problem. Kurser som inspirerar till förändring, stöttar och förklarar hur du gör. Professionell vägledning hem till dig när du behöver den som bäst!

Ta dig en titt in på VOP Institutet


Vänligen Tina Gloaguen
Kost och hälsopedagog
Mat och ätbeteende
Grundare till VOP och VOP institutet

Kontakta Tina