När tiden går och nya vanor faller i glömska!

När tiden går och nya vanor
faller i glömska…

Då kan du behöva en liten uppdatering som
hjälper dig upp på vägen igen!

”Gratis Guide”
25 kloka råd om maten!

En viktoperation kan för många ses som lösningen på ett viktproblem men är i praktiken snarare ett livsstilsprojekt som aldrig riktigt tar slut. Ett pågående förändringsarbete i olika etapper där du själv har taktpinnen i handen och där maten har huvudrollen i alla akter!

Tiden kring din operation…
En känsloladdad period med många frågor, funderingar och säkert mycket pirr i magen. Ett stort beslut är taget men vad kommer att hända sen? Känslor som kan pendla mellan oro men samtidigt hopp och förväntningar om att inte behöva kämpa med vikten något mer.

Mat och vikt hänger ihop och kommer alltid att göra det lika mycket före din operation som efter men det är spelreglerna som förändras med ingreppet. Med ditt nya verktyg som stöd är tiden inne för att börja bygga upp grunden för nya matvanor vilket kan kännas som en stor utmaning!


Första året då allt flyter på …

En lättnadens period då vikten rasar trots fallgroparna på vägen. Att upptäcka att orken är tillbaka, att känna sig mer i fysisk form men även att våga se sig själv i spegeln igen. En viktig period som stärker både självbild och känslan av att ”jag kan lyckas”!

Men det handlar även om en tid då du behöver klippa av banden till dina gamla ovanor och att lära om på nytt. Att ändra ditt sätt att tänka kring mat och vikt och förstå att det är genom vad och hur du äter som du kan påverka resultatet av din operation. Maten är inte längre boven till dina viktproblem utan redskapet du har för att forma din framtid och ditt välmående!

Här gäller det att ha fortsatt fokus på maten för gamla ovanor och osunda ätbeteenden har en dålig egenskap att klistra sig fast och inte släppa taget om dig!


När åren går och det börjar hända oväntade saker…

Nyhetens behag är förbi, livets krokiga väg fortsätter med sina ”upp and down”. Det är nu som du upptäcker om dina nya matvanor verkligen är förankrade och håller även om det stormar runt knuten i ditt liv!

I turbulenta stunder är det lätt att sjunka in i problemen och omedvetet släppa taget om både maten och de goda vardagsrutinerna. Effekten låter sällan vänta på sig och sug, hunger och småätande triggas igång igen. Det i sig leder lätt till både tvivel och rädsla för att misslyckas ännu en gång!

Skillnaden är att orsaker bakom är inte desamma nu som innan din viktoperation utan din kropp talar bara om för dig att den inte får i sig det den behöver. Ett mycket enklare problem att lösa men som kräver att du stannar upp och funderar på vad du har förändrat i ditt sätt att äta, vad du har tappat bort på vägen och varför?

Det är precis i den  här situationen som du inte ska släppa taget och låta gamla tanketroll ta över och styra dig utan ta ”tjuren i hornen” och hugg tag i problemet! Med några korrigeringar av kosten och dina vardagsrutiner så kan du snabbt komma upp på vägen igen!

Som hjälp har jag gjort iordning en kostnadsfri guide till dig!
”25 kloka råd om maten”
Ladda ner den redan idag!

Lycka till!
Tina

 

En Gratis Guide för dig som behöver en liten uppdatering om maten efter din viktoperation!

”25 kloka råd om maten”

En kostomställning startar redan i matvarubutiken för det du köper hem kommer du att äta oavsett om du behöver det eller inte! Med dessa 25 kloka råd blir det lättare för dig att bibehålla dina nya matvanor efter din viktoperation, du blir av med matstress  och kommer att må hur bra som helst!

Jag önskar dig lycka till!
Tina Gloaguen

Kost & Hälsopedagog
Mat & Ätbeteende
Grundare till VOP Institutet Online