Städa upp och börja året med något nytt!

Städa upp och starta året med något nytt!
3 viktiga saker att kolla upp!

Har det gått några år sedan du viktopererade dig? Kanske har du tappat bort dina goda vanor du hade tidigare efter din viktoperation?

Då kan du tjäna på att göra en vinterstädning och starta året med att återkoppla dig till din viktoperation, verktyget som du fortfarande bär inom dig! På så sätt slipper du obehagliga överraskningar framöver.

Kolla upp de här!
Det påverkar slutresultat av din viktoperation!

Fram med papper och penna och anteckna dina tankar och funderingar. Du kan då lättare se vad du vill eller behöver fokusera på nu!

1…
Fundera en stund på varför du en dag tog beslutet om att viktopererade dig.

  • Vad ville du uppnå med operationen?
  • Håller målsättningen än idag?
  • Om inte, tänk efter vad det kan bero på?

Att återanknyta dig till din viktoperation gör att du blir mer uppmärksam på din egen hälsa och välmående och kan lägga ditt fokus på hur du tar dig dit igen! Samtidigt blir du av med onödig viktstress och jobbiga frustrationer.

 

2…
Jämför dina nuvarande vardagsrutiner och levnadsvanor med de vanor du hade efter din operation och när det fungerade som bäst.

  • Ser du någon skillnad och i så fall, vad handlar det om?
  • Vad har du tappat bort under åren som gått?
  • Har du lagt till med några gamla ovanor som stör dig?

Kanske var du mer fysiskt aktiv tidigare, hade du mer fokus på maten, vad prioriterade du då och hur såg ditt vardagsliv ut? Passa även på och rensa ut onödiga kravställningar och måsten som dränerar din energi. Omvärdera dina val för att få en mer balanserad livsstil!

 

3…
Kolla upp dina matvanor och försäkra dig om att du får i dig allt din kropp behöver för att må bra! Viktoperationen har förändrat dina förutsättningar och kroppen behöver mer stöd nu!

  • Har dina matvanor förändrats med tiden?
  • Har du tappat bort något, i så fall vad?
  • Har gamla ovanor smugit sig tillbaka, vilka?

Med en kostdagbok så kommer du snabbt se vad du behöver förbättra. När problem dyker upp i livet och det stormar runt husknuten är det så lätt att släppa taget om sina matrutiner och sug och tröstätande gör sin ”come back”!

 

Jag önskar dig lycka till!
Tina

VOP är platsen där du som viktopererad får ny inspiration, svar på dina frågor och hjälp med konkreta lösningar när du står inför problem eller situationer som du inte riktigt vet hur du ska hantera

VOP är även det här….
Temakurser och program online som förklarar och vägleder!
Gratis Guider att ladda ner som extra stöd!
VOP blogg med olika temat för att få nya inspiration!