Känslor och mat

Mat som svar på känslor

VOP hjälper dig att förstå och att hantera ditt känsloätande!

Att känna sötsug är en jobbig känsla och tolkas lätt som om du håller på att ”trilla tillbaka” igen eller att du är på väg att misslyckas ännu en gång. Många blandade känslor som är direkt bundna till din gamla vikthistoria och som kan fortsätta att påverka dig även efter din operation.

Kroppen har sitt eget men fåordiga språk för att kommunicera sina behov. Sug är en vanlig signal som kroppen använder sig av för att förmedla att den har fått i sig för lite näring, av fel sort eller att den befinner sig i någon annan form av obalans fysiskt, mentalt eller känslomässigt.

Därför är det viktigt att bli vän med din kropp, lyssna på vad den egentligen säger till dig och lära dig att tolka signalerna på rätt sätt. Det ger dig de bästa förutsättningarna för att hinna korrigera upp situationen innan det leder till ett omedvetet känsloätande med både matfrustrationer och skamkänslor som följd.

Genom VOPs olika coachande program och kurser får du lära dig att prata MED din kropp vilket hindrar att dina känslomässiga tanketroll tar över och styra ditt ätande på fel väg!


Tänk så här!

  • När känslorna slår knut på förnuftet så är det dags att stanna upp och trycka på stoppknappen!
  • Din gamla vikthistoria går att inte sudda ut men sätt en punkt på den så blir du fri att ta dig vidare framåt!
  • Ger du kroppen allt vad den behöver så får du dubbelt tillbaka och kan uppnå dina mål!

Maten och vårt ätande är bara en spegelbild av hur vi mår!

 

VOP hjälper dig att hantera problemet!


När suget är tillbaka!

”När suget är tillbaka”

Ett program under uppbyggnad!

Använder du maten för att dämpa stress, nedstämdhet eller som tröst när det känns jobbigt i livet? Då är den här kursen absolut för dig! En kurs som hjälper dig att hantera sug och osunt känsloätande, förklarar vad som händer och som lär dig att få kontroll över ditt småätande.

Mer om kursen här redan nu!


 

Välkommen till VOP
Tina Gloaguen

Kost & hälsopedagog- Mat & ätbeteende
Grundare till VOP & VOP Institutet online


VOP Institutet onlinekurser