Tiden kring din operation


Bli vän med din kropp så hänger vikten med!

Viktoperationen är ett steg på vägen!

Övervikt är en komplex historia präglad av känslor, händelser och mat. Många personliga upplevelser som säkert har satt sina spår i din livshistoria och som behöver omhändertas så att du kan nå fram till din trivselvikt och må bra. Att göra hållbara förändringar tar dig från bantningsvärlden till ett liv där mat och vikt blir en naturlig del i livet utan stress, ångest eller dåligt samvete.

Men en viktsoperation medför automatiskt förändringar inte bara fysiskt utan även mentalt och känslomässigt. Dina nya behov av mat och fasta rutiner behöver få en central plats i ditt liv och ska även fungera med din vardag och anpassas till din omgivning. Ett livspussel med många bitar som ibland tar tid att lägga på plats.

På VOP hjälper jag dig med att hitta vilka de är och vägleder dig steg för steg dig så att kan bygga upp en livsstil som för dig till din trivselvikt, hälsa och välmående.

Tänk så här:

  • En viktsoperation är ett livslångt hälsoprojekt utan ”deadline” så låt det ta tid!
  • Hälsa och ökad livskvalitet är viktigare än en siffra på vågen så lägg fokus på det som är värdefullt!
  • Att göra förändringar behöver få ta tid, ett steg framåt är alltid ett steg närmare målet.

Din viktoperation är första steget till en bättre livskvalitet, problemen som kan dyka upp på vägen löser vi tillsammans!

 

 

VOP program som hjälper dig med starten!


”Lär dig bygga nya kostvanor”

En Grundkurs om maten som vänder sig till dig som är viktsopererad men passar även för dig som vill veta mer om kosten innan din operation. Här får du verktyg, tips och råd och den vägledning du behöver för att bygga upp en ny baskosthållning som även fungera med ditt vardagsliv. En kurs som ger dig alla förutsättningar för att lyckas!

Här får du mer information om kursen!


”Gratis Handbok inför operation”

En bok som hjälper dig att förbereda dig inför din överviktsoperation. Allt från hur du gör en VLCD-diet, grönsaker som du kan äta med inspirerande recept, måltidsscheman, praktisk inköpslista att fylla i, råd om hur du hanterar din vardag även under en flytperiod, till smarta tips när det strular till sig.

En bok som hjälper dig att genomgå din VLCD-diet på ett enkelt sett utan att behöva känna stress! Läs mer här!

Jag vill få handboken skickat till mig!


Välkommen till VOP
Tina Gloaguen

Kost & hälsopedagog- Mat & ätbeteende
Grundare till VOP & VOP Institutet online


VOP Institutet onlinekurser